Изненадващо държавното обвинение реши да търси сметка на здравното министерство за

...
Изненадващо държавното обвинение реши да търси сметка на здравното министерство за
Коментари Харесай

Прокуратурата реши да се занимава с коронавируса

Изненадващо държавното обвинение реши да търси сметка на здравното министерство за битката с COVID-19. Прокуратурата изиска информация за имунизацията, ограниченията, финансовите механизми за битка с ковид и за медицинските средства в лечебните заведения. 

Върховната административна прокуратура изиска информация от Министерството на здравеопазването за това какви дейности се подхващат за ограничение на разпространяването на COVID-19 и на какъв стадий е готовността за използване на трета ваксинационнa доза на искащите.

От държавното обвиняване означават, че едвам близо 16 на 100 от популацията в страната е имунизирано. А служебният здравен министър Стойчо Кацаров следва да отговори на ВАП какво е осъществено до този миг от министерството, с цел да може до хората да доближи съответна информация за изгодите от имунизация против ковид, което да промени настройките и да увеличи интереса към имунизациите. Изискана е и информация дали министерството е отправяло питане до Европейска организация по медикаментите (EMA), касаещо слагането на трета доза на имунизацията против вируса и осъществени ли са други дейности в тази тенденция.

ВАП пита и какво е подхванало здравното министерство по отношение на контрола на противоепидемичните ограничения, за които имало данни, че не се съблюдават.

Прокуратурата е попитала и за какво, макар възходящата заболеваемост в страната, все още не са въведени плануваните в Националния действен проект ограничения за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, както и планувани ли са съответните обществени, стопански и финансови механизми, които следва да обезпечат въвеждането на ограниченията и действието на лечебните заведения за болнична помощ в ексклузивен режим.

ВАП желае доклад за това дали министерството е осигурило нужните лекарствени и помощни медицински средства за коронавирус отделенията на лечебните заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР